divendres, 16 de desembre del 2016

Ens visita Teresa Saborit

Avui ens visita Teresa Saborit autora del llibre 
Els llops ja no viuen als boscos. 

A classe hem llegit en veu alta un dels contes del seu llibre i hem comentat la nostra opinió en aquest mateix post. 

16 comentaris:

  1. Ha estat una història molt emotiva i amb la qual espero que no s'identifiqui gaire gent.
    Em pregunto quantes notes més va haver de falsificar el nen abans de tirar-se a l'aigua tranquil i feliç.

    Noah 4tA

    ResponElimina
  2. El conte del llibre Els llops ja no viuen als boscos, m'ha afectat molt, ja que és molt dura la situació en la qual es troba el nen.
    M'hauria agradat saber com acaba.

    Aleix Segalés 4tA

    ResponElimina
  3. A mi no m'agrada lleigr, però històries curtes sí.
    Jan Codinachs

    ResponElimina
  4. És un llibre bastant dur, que t'impresiona al llegir, però que t'ensenya que no pots jutgar a algú pels seus actes ja que tothom té coses al darrere que no saps.

    ResponElimina
  5. Un llibre que al principi no esperava que fos tan dur, hi ha moments que són dificils d'assimilar, però també és una realitat que molts nens passen.
    Carles Blanco

    ResponElimina
  6. Crec que el tema afecta als nens i adolescents, però alhora sóm nosaltres mateixos qui n'estem menys al cas, i aquest llibre és una molt bona manera de concienciar-nos.

    Miquel Badia

    ResponElimina
  7. Els llops ja no viuen als boscos, és un llibre impactant que quan acabes de llegir-lo et remou la conciència i et fa plantejar què es pot amagar rere una porta tancada, rere un somriure o una mirada.

    Berta Espona

    ResponElimina
  8. Crec que és un conte molt impactant que deixa moltes portes obertes. Molts nens i nenes pateixen situacions semblants en silenci i és trist que ningú sigui capaç d’adonar-se’n, al contrari, els jutgem sense saber la realitat que amaguen al darrere. La ira s’apodera de les persones i molts no en som conscients, m’agradaria poder dir que això algun dia ja no serà així. Es tracta d’un tema molt complex i que dóna molt de si, un conte fascinant però alhora molt transcendental.

    Marina Barniol, 4t. A

    ResponElimina
  9. Un llibre que reflecteix molt bé la ira, el principi sorpèn el tema però desprès t'adones que és un tema que molts nens pateixen, i que per por no expliquen la seva situació. El final obert et deixa impactat i sense paraules, va causar un moment de silenci a l'aula.

    JÚLIA SUBIRANAS
    4t A

    ResponElimina
  10. Crec que esta molt bé que estigui narrat en primera persona, ja que així dóna més realisme a la història i també la fa més impactant i punyent.

    JÚLIA VILAMALA AMBLÀS
    4t A

    ResponElimina
  11. Impactant però real. Aquestes coses passen sovint al nostre voltant i no en som conscients.
    El que crec que ha intervingut més a l'hora de que ens arribi l'història al cor és el fet que el nen expliqui en primera persona la seva història ja que ho fa amb la veu innocent d'aquell que no comprèn el món dels adults.

    Maria Villà

    ResponElimina
  12. És un conte que et fa pensar i reflexionar sobre coses que semblen de poca importància, com una rebequeria per no voler ficar-se a l'aigua, i com poden tenir una ombra a darrere.
    El fet que estigui redactat en primera persona fa que s'interioritzi més la trama, tot i que el registre lingüístic trobo que potser no és el que faria servir un nen de 10 anys.
    "La ira" ens retrata el perfil d'un maltractador, una persona encantadora; però, vol dir aixòque algú amb molt d'afecte i simpàtic i comprensiu hagi de ser per força un delinqüent?

    Marta Masoliver i Bigas
    4rt ASO

    ResponElimina
  13. La ira, un llibre que ens il·lustra el que molts joves avui en dia pateixen i per por, per vergonya o per altres motius no ho comparteixen. Realment, un llibre molt impactant que crec que pot ajudar a aquestes persones a dir el que els passa i superar aquesta terrible situació.

    Carla Sanuy i Danés
    4t A

    ResponElimina
  14. És un llibre que et fa adonar de moltes coses i de situacions que poden pasar a la vida d'una persona que potser no hi havies pensat mai. El final obert fa que et quedis molt impactat.

    CÈLIA VIÑAS
    4t A

    ResponElimina
  15. Em va agradar molt el relat "la ira" dels "llops ja no viuen els boscos" ja que remarca el costat fosc de cada persona i la por de la victima per no poder dir el que sent. El fet que la història estigui en primera persona fa que sigui més creible i més dolorós. Esta molt bé que el final sigui obert perquè et crea una certa angustia.

    GIL FORT

    4t A

    ResponElimina
  16. Crec que "Els llops ja no viuen als boscos" és un gran llibre destinat a tothom, ja que parla sobre temes que et pots sentir totalment identificat en tot moment. Les primeres frases que vam llegir a classe del conte "la Ira" em van crear una intriga tan forta, que aquestes festes espero obtenir el llibre i poder acabar de llegir la resta de contes.

    Nil Ramos 4rtA

    ResponElimina